FOA-formand kræver mere åbenhed fra Thorning

S-formanden bør åbent fortælle, om hendes mand har haft biindtægter før 2008, mener FOA-formand og skatteekspert.

Helle Thorning-Schmidt ønsker ikke at lægge manden, Stephen Kinnocks, biindtægter offentligt frem, men vil vente på sagen i Skat. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helle Thorning-Schmidt bliver nu mødt med et krav om mere åbenhed fra både fagbevægelse og partibagland. Hun skal blandt andet lægge åbent frem, om hendes mand, Stephen Kinnock, har haft biindtægter i årene 2004-2008, hvor han var ansat af British Council.

»Det er ikke mindst vigtigt, når der har været skat i spil, og der har været rejst spørgsmål om, hvorvidt forklaringerne var afstemt efter, hvad der passede bedst til hvilken situation. Derfor skal alt på bordet,« siger FOA-formand Dennis Kristensen.

Læs også: Flertal tror ikke på Thorning

Selv om Thornings mand ikke har skullet betale skat i Danmark af sin indkomst fra British Council fra 2004 til 2008, er han stadig skattepligtig i Danmark i forhold til eksempelvis renteindtægter, aktiegevinster mv., som han eventuelt måtte have haft i et andet land, hvis han bare i et af årene har opholdt sig mere end 180 dage i Danmark - eller hvis han i de år havde bare ét enkelt arbejdsrelateret møde i København med overnatning i boligen, påpeger skatteekspert og advokat Søren Aagaard.

»Derfor det er i høj grad relevant, at Thorning fortæller, om hends mand har haft biindtægter i de år. Den oplysning bør hun lægge frem,« siger Søren Aagaard og henviser til, at Thorning i fredags selv forklarede sin fejlagtige mail til Justitsministeriet med, at det var et forsøg på at anskueligegøre parrets generelle livsmønster i årene forinden.

Tavs om biindtægter

Her kaldte hun samtidigt mailen for »sløseri« med henvisning til, at parret i juni foretog en minutiøs optælling, som viste, at Stephen Kinnock kun havde været i Danmark 33 weekender i 2009. Helle Thorning-Schmidt ønskede i aftes ikke at oplyse, om hendes mand har haft biindtægter fra 2004-2008. I en kort, skriftlig kommentar udtaler hun:

»Der er mange eksperter, som udtaler sig om Stephens skatteforhold uden at kende til dem. Sagen må nu gå sin gang i Skat, som naturligvis vil få al den dokumentation, de har behov for.«

Læs også: »Det er den pige for klog til«

Også Ishøjs S-borgmester, Ole Bjørstorp, opfordrer Thorning til at lægge alle kort på bordet.

»Det vil være en god idé at gøre. Det må man som politiker finde sig i,« siger han og understreger, at han stadig har stor tillid til hende.