FN i Danmark udvider

FNs flygtningeorganisation UNHCR udvider missionen i København med 125 medarbejdere. Det er FN-byen i København, der skal huse UNHCRs afdeling for fundraising.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en af FNs organisationer etablerer nu en afdeling i Danmark, når FNs flygtningeorganisation UNHCR flytter sin fundraisingafdeling til FN-byen i København.

»Det betyder, at du kan udnytte den situation, at otte af FNs organisationer nu er samlet i København og bedre kan koordinere deres indsats. Og for Danmark er det stærkt, at vi får styrket vores del af FN, og at vi selvfølgelig får skabt nogle konkrete arbejdspladser,« siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

Det er altså de nyopførte FN-by i Nordhavn i København, der nu skal huse 125 nye, danske medarbejdere.

Aftalen underskrives i dag af handels- og udviklingsminister Mogens Jensen og FNs Flygtningehøjkommissær, Antonio Guterres, på et møde i New York i forbindelse med FNs Generalforsamling.

»Det er godt at være samlet, fordi det fremmer koordinationen, det fremmer FNs effektivitet, og derfor er det en stor styrke nu også at få fundraising-delen til Danmark,« siger Mogens Jensen, der i det hele taget mener, at FNs koordinationsevne og dermed responstid, bør forbedres..

UNHCR er verdens største nødhjælpsorganisation og deres afdeling for fundraising spiller en vigtig rolle i indsatsen for at skaffe penge til at hjælpe verdens 50 millioner flygtninge. FN-byen huser i forvejen 8 FN-organisationer og 1250 medarbejdere, og det er den danske stat, der betaler huslejen for FN-organisationerne.

»Udover at sikre mange arbejdspladser har FN-byen tiltrukket nogle af de FN-organisationer, der køber meget ind. Det gavner synergien mellem vores udviklingsindsatser og eksportfremme,« siger Mogens Jensen.