Flertal uden regeringen klar til kameraregister

Et flertal bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og de Konservative er parat til at lave et register over overvågningskameraer, der kan hjælpe politiet i for eksempel terrorsager.

Et register over danske overvågningskameraer ville kunne hjælpe politiet under et terrorangreb, mener flere partier i Folketinget. Fold sammen
Læs mere
Foto: LIONEL BONAVENTURE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være nemmere for politiet at finde rundt i de 500.000 overvågningskameraer, der blandt andet filmer butiksfacader.

Det mener et flertal uden om regeringen, der vil have lavet et register inden for de næste tre måneder. Det skriver dr.dk.

Kravet kommer efter terrorangrebet i København i februar måned, hvor politiet spildte dyrebar tid på at finde overvågningskameraer i gader og stræder omkring gerningsstedet.

Regeringen er ikke afvisende, men vil ikke love, at et register kan være klar så hurtigt som Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og de Konservative kræver.

»Jeg må jo snakke med de pågældende partier, men samtidig må man fastholde, at det her skal ske på en faglig forsvarlig måde. Der er jo mange, der gør sig mange bekymringer,« siger justitsminister Søren Pind, der ikke vil love, at registret er på plads inden sommeren 2016.

Han henviser til, at der er et udvalgsarbejde i gang, der skal se på sagen, og det udvalg, vil han helst afvente, før han går i gang med at lave et register.