Flertal i Folketinget vil se på længere klageret

Et flertal af partierne på Christiansborg er villige til at se på en udvidelse af reklamationsretten. Den skal udvides fra de nuværende to år til tre-fem år, mener SF.

Læs mere
Fold sammen

Danskerne skal kunne klage i mere end de to år, reklamationsretten i dag gælder, hvis der er fejl eller mangler ved den fladskærm eller vaskemaskine, de har købt. Sådan lyder budskabet i et beslutningsforslag, SF vil indlevere i næste uge, skriver Jyllands-Posten.

Og mens det tidligere regeringsparti får fuld opbakning fra Enhedslisten, oplyser forbrugerordførerne fra Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, de Konservative og Venstre til Jyllands-Posten, at de er villige til at se på forslaget.

»Det er fornuftigt, at vi indfører en differentieret reklamationsret for de produkter, hvor man med rimelighed kan forvente, at de holder længere end to år,« siger forbrugerordfører Anne Sina (S) til Jyllands-Posten.

SFs beslutningsforslag pålægger regeringen at fremsætte et lovforslag om at udvide reklamationsretten til tre-fem år. Det er tidsrammen for klageretten i henholdsvis Sverige og Norge, og det er kun rimeligt, at de danske forbrugere får samme rettigheder som deres nordiske naboer, lyder argumentet.

Mens SF får opbakning af Forbrugerrådet Tænk, advarer erhvervsorganisationen Dansk Erhverv ligesom de Radikale og Liberal Alliance mod at ændre reglerne. Dansk Erhverv påpeger over for Jyllands-Posten, at det vil give højere priser, hvis reklamationsretten skal forlænges.