Flertal for mærkning af bosættelsesvarer

Radikale, Socialdemokraterne og Enhedslisten bakker alle op om udenrigsministerens forslag om særlige mærker på varer fra de israelske bosættelser i de besatte områder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et flertal i Folketinget bakker op om udenrigsminister Villy Søvndals (SF) forslag om at lade danske supermarkeder mærke de varer, der kommer fra ulovlige israelske bosættelser. Det skriver dr.dk.

Både Radikale, Socialdemokraterne og Enhedslisten støtter op om forslaget.

- Vi skal vide, hvad det er for nogle varer, vi køber. Og bosættelser på besatte områder er ulovliger, så derfor er vi selvfølgelig glade for det her, siger Enhedslistens udenrigsordfører, Christian Juhl til dr.dk.

Villy Søvndal siger til Politiken, at han tror, at en mærkningsordning vil få forbrugerne til at ændre adfærd.

- Jeg tror helt sikkert, at mærkningen vil have en ganske betydelig og direkte virkning for importen, men præcis hvor meget er umuligt at gisne om, siger han.

- Det her er et skridt, der tydeligt viser over for forbrugerne, at de her varer er produceret under forhold, som ikke alene en dansk regering, men også de europæiske regeringer siger nej til. Og så er det op til forbrugerne, om de vil købe de varer eller ej, siger Villy Søvndal.

Ifølge Søvndal skal mærkningsordningen være et tilbud til danske supermarkeder, som frit kan vælge, om de ønsker mærkningen. Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, har kaldt forslaget skammeligt.

BNB

Deltag i debatten: Skal frugt og grønt fra israelske bosættelser mærkes?