Flere Venstre-folk peger på formandsfavorit: »Det kan godt være, det er tid til den næste Ellemann«

I kølvandet på Lars Løkke og Kristian Jensens tilbagetrækning fra formandskabet i Venstre, peger flere Venstre-folk nu på ny kandidat til formandskabet. Selv ønsker han ikke at kommentere. »I dag skal vi tænke os om og ære dem, der har gjort en fantastisk indsats for vores parti,« lyder det fra manden selv.

Jakob Ellemann-Jensen kalder det en svær dag og ønsker lørdag ikke udtale sig om, hvorvidt han selv stiller op som kandidat til formandsposten. Flere peger dog på ham som »ny høvding«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Selv om støvet knap nok har lagt sig fra Lars Løkke og Kristian Jensens afgang fra Venstres formandskab, peger flere Venstre-folk allerede på Jakob Ellemann-Jensen som emne til formandsposten.

Tidligere Venstre-minister Søren Pind skriver på Twitter, at »Venstre må samle sig om en ny høvding« og peger på partiets politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Det er ikke første gang, Ellemann-Jensen bliver nævnt som mulig kandidat til posten. Preben Bang Henriksen har tidligere i forløbet peget på den politiske ordfører som mulig arvetager af formandsposten.

Også folketingsmedlem fra Venstre Jacob Jensen peger på Jakob Ellemann-Jensen.

»For mig er der ingen tvivl, at Jakob Ellemann-Jensen bør være Venstres næste formand,« skriver han blandt andet på Twitter.

En anden folketingspolitiker fra Venstre, Martin Geertsen, skriver på Facebook, at »det fromme håb, at vi lige så langsomt kan samles om Jakob Ellemann-Jensen som ny høvding i Venstre«.

Senere lørdag eftermiddag har også folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen skrevet på sin Facebook, takket formandskabet og peger videre på Ellemann-Jensen.

»Vi skal have en ledelse, som vil kunne favne os på både følsomme politiske emner, som udlændinge- og miljøpolitikken. Samt en ledelse som også er geografisk bredt repræsenterende.Til den opgave mener jeg personligt, at med Jakob Ellemann-Jensen som formand og Inger Støjberg som næstformand, vil vi som parti være i trygge hænder fremadrettet,« skriver han blandt andet.

Flere borgmestre udtaler sig også om formandskabets fremtid.

TV 2 spurgte i interview lørdag eftermiddag Herning-borgmester Lars Krarup (V), der ligeledes svarede, at »Det godt kan være, at det er tid til den næste Ellemann,« uden at ville tage yderligere stilling til spørgsmålet om kandidater til formandsposten.

Mediet meddeler også, at Viborg-borgmester og håndboldveteran Ulrik Wilbek erklærer sig enig:

»Jeg er ikke et sekund i tvivl. Det skal være Jakob Ellemann,« siger han.

Jakob Ellemann-Jensen er søn af Venste-veteranen Uffe Ellemann-Jensen, der var Udenrigsminister fra 1982 til 1993.

Han ønsker dog ikke selv at tage stilling til formandskabet lørdag:

»Vi står i en svær situation. Vi er følelsesmæssigt meget påvirkede. Det har vi brug for at få plads til at være i dag,« siger han selv lørdag eftermiddag efter hovedbestyrelsesmødets afslutning og beder om tid til, at Venstre »kan tænke sig om«.

»Det kræver refleksion og omtanke. Vi skal videre sammen, men i dag skal vi tænke os om og ære dem, der har gjort en fantastisk indsats for vores parti,« siger Jakob Ellemann-Jensen og afviser selv at kommentere på, hvorvidt han selv stiller op til formand i partiet.