Flere partier vil gøre skoledagen kortere

Ved at droppe den understøttende undervisning kan der frigives ressourcer til, at skoleelever i nogle af fagtimerne kan blive undervist af to lærere. Det vil på den måde være muligt at forkorte skoledagen.

Foto: Steffen Ortmann

Flere af partierne i Folketinget vil gøre det muligt for folkeskolerne at gøre skoledagen kortere. Ved at droppe den såkaldte understøttende undervisning, kan der frigives ressourcer, som kan bruges på, at der er to voksne i nogle af fagtimerne, skriver Politiken.

Det er Dansk Folkeparti, SF og Konservative, som mener, at det vil være en god løsning.

»Vi vil gerne give skolerne mere frihed til at veksle den understøttende undervisning ud med to lærere eller en lærer og en pædagog i fagtimerne. Når man fjerner den understøttende undervisning, bliver dagen jo kortere,« siger Dansk Folkepartis undervisningsordfører til Politiken.

Senere på ugen mødes forligsparterne bag folkeskolereformen, hvor de lange skoledage blandt andet vil blive diskuteret.

Som det er i dag, er det som udgangspunkt kommunalbestyrelsen, der for et år ad gangen skal godkende, om den enkelte klasse må veksle den understøttende undervisning med to voksne. Ifølge Politiken kan kommunalbestyrelsen dog »delegere sine beføjelser« ud til skolelederen. Den mulighed har blot 73 af de 1.232 almindelige folkeskoler i skoleåret 2014/15 brugt, skriver avisen.