Flere partier kritiserer Mette Frederiksen for manglende økonomisk plan

Flere borgerlige partier kritiserer en manglende økonomisk plan for, hvordan Danmark kommer sikkert ud af coronakrisen efter nedlukninger, hjælpepakker og tabt indkomst.

»Vi ved, at når man investerer i forskning og udvikling, er det det, der skaber fremtidens grønne arbejdspladser,« siger Venstres formand, der sammen med De Konservative og De Radikale kritiserer regeringen for ikke at have en økonomisk plan for Danmark efter coronakrisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Radikale Venstre, De Konservative og Venstre kritiserer statsminister Mette Frederiksen (S) for ikke at have en langsigtet plan for økonomien efter coronaepidemien.

Venstre ønsker at lette skatter og afgifter for at få sat gang i væksten.

»Vi ved, at når man investerer i forskning og udvikling, er det det, der skaber fremtidens grønne arbejdspladser. Vi vil gerne hæve beskæftigelsesfradraget og sikre, at dem, der går på arbejde, får mere ud af det,« siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, mandag morgen i TV 2 News:

»Vi vil gerne rulle den tredobling af generationsskifteskatten tilbage, som regeringen har lavet, sådan at vi sikrer, at også de små håndværksmestre i landdistrikterne har mulighed for at fortsætte og overdrage til næste generation uden at skulle lukke ned.«

Generationsskifteskatten er en arveafgift på generationsskifte i familieejede virksomheder. I Danmark er generationsskifteskatten nu på fem procent, efter at den tidligere regering foretog en gradvis nedsættelse af afgiften fra 15 procent.

Den nuværende regering har imidlertid foreslået, at afgiften skal sættes op til 15 procent igen.

Radikale Venstre savner en økonomisk 2030-plan fra regeringen, siger De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, til TV 2 News. En plan, der skal sætte kursen for, at økonomien kan komme tilbage på ret køl efter et år med massive nedlukninger, hjælpepakker og hårde slag mod økonomien.

Til TV 2 News siger fungerende finansminister Morten Bødskov (S), der vikarierer for Nicolai Wammen, som er på barsel, at regeringen har en langsigtet økonomisk politik og allerede har fremlagt konkrete tiltag blandt andet i form af bilafgifter.

Statsministeren gav i en »spørgetime« på TV 2 søndag aften udtryk for, at hun vil undersøge, om coronahjælpepakkerne fungerer optimalt. Cirka 35.000 ansøgninger om coronastøtte mangler endnu at blive færdigbehandlet.

»Vi kunne se, at i løbet af sommeren, da smitten var på et helt andet niveau, og store dele af Danmark åbnede op, fik vi hentet rigtig meget ind fra de problemer, der er blevet skabt i løbet af foråret. Det har jeg også tiltro til, at vi kan igen, men selvfølgelig skal vi hele tiden have et kritisk øje på, om hjælpepakkerne er gode nok,« sagde hun i TV 2:

»Kigger vi ind i en fortsat nedlukning af Danmark også efter 17. januar, så kigger vi også på hjælpepakkerne igen.«