Flere og flere V-medlemmer vil af med Løkke

Folketingskandidat og tidligere formand for Venstres Ungdom, Morten Dahlin, ønsker, at Lars Løkke Rasmussen forlader posten til fordel for næstformand Kristian Jensen. Og også i folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen trækker støtten til formanden.

Morten Dahlin, folketingskandidat og tidligere VU-formand ser Løkke forlade formandsposten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu et Venstre-medlem medler sig i koret af Løkke-kritikere, der blandt andet dækker over nuværende folketingsmedlemmer og Venstre-kommuneforeninger.

Denne gang er det tidligere formand for Venstres Ungdom og folketingskandidat i Slagelse, Morten Dahlin, der trækker sin støtte til Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

»Det er på tide, at vi samler partiet, og en anden person end Lars Løkke Rasmussen skal gøre det. Vi skal fokusere på at kæmpe mod de røde, i stedet for at kæmpe mod os selv,« siger Morten Dahlin til Berlingske.

Folketingskandidaten fastslår, at sagerne om formanden, der gentagne gange har fyldt medierne, stjæler opmærksomheden.

»Der er sager, der står i vejen for Venstres ellers fornuftige politik, og de sager er knyttet til Lars Løkke Rasmussen,« siger han.

I stedet for Lars Løkke Rasmussen ønsker Morten Dahlin, at nuværende næstformand Kristian Jensen fremover skal lede partiet.

»Kristian har alle de kvaliteter, som en formand og en statsminister skal have. Han er tillidsvækkende, ordenlig og har et meget skarpt politisk boldøje. Kristian Jensen er den helt rigtige til at lede Venstre og ikke mindst at være statsminister i Danmark,« siger Morten Dahlin.

Mandag meddelte folketingsmedlemmerne Birthe Rønn Hornbech, Preben Bang Henriksen og Kim Andersen, at de ikke længere støtter formanden, og også Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, har tirsdag meddelt, at han trækker støtten og i stedet peger på Kristian Jensen.

»Nu skal politiken tilbage i hovedsædet. Danmark har brug for Venstres politik, og det kan vi kun få uden Lars Løkke Rasmussen«, siger Kristian Pihl Lorentzen til Tv MidtVest.