Flere nationalister melder deres ankomst til Folkemødet

Danskernes Parti har foruden det græske parti Gyldent Daggry inviteret en italiensk nationalist og en fransk politiker fra Front National.

Danskernes Parti har foruden det græske parti Gyldent Daggry inviteret en italiensk nationalist og en fransk politiker fra Front National. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskernes Parti har inviteret en række nationalister fra andre europæiske lande til at komme og debattere på Folkemødet på Bornholm.

Det har først skabt en del røre, at et medlem af det ultranationalistiske græske parti Gyldent Daggry møder op, og nu er der kommet flere navne på listen over deltagere.

Italienske Roberto Fiore, der er selverklæret fascist og medlem af Europa-Parlamentet, deltager, og Yvan Benedetti fra det nationalistiske parti Front National i Frankrig lægger også vejen forbi solskinsøen midt i juni. Det skriver tv2.dk.

Sammen skal de diskutere holdningen til Europa, lyder det fra formand for Danskernes Parti Daniel Carlsen.

»Det er relevant med partier fra andre lande, da vi ser det som vores opgave at indgå i et europæisk netværk af nationalister,« siger han.

Også den kontroversielle hollandske politiker Geert Wilders har meldt sin ankomst.

Flere danske politikere udtrykker stor ærgrelse over, at de udenlandske gæster med ekstreme holdninger skal deltage på det danske Folkemøde. De fleste partier er dog enige om, at man ikke kan forbyde dem at deltage.

Socialdemokraternes Mette Gjerskov (S) opfordrer til, at Folkemødet gennemføres, som det hele tiden har været planlagt, og at danskerne blot »ignorerer tosserne«.

Fra Venstres side opfordrer Bertel Haarder (V) politiet til at være så usynlige som muligt, selv om flere af de nye prominente gæster kan synes at udgøre en sikkerhedsrisiko.