Flere dyrlæger nægter at aflive kamphunde

Forbuddet mod 13 navngivne hunderacer trådte i kraft 1. juli, men flere dyrlæger nægter at aflive raske hunde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere af landets dyrlæge nægter nu at aflive hunde fra de 13 racer, som regeringen netop har forbudt.

En række dyrlæger siger til ekstrabladet.dk, at de af etiske årsager ikke være med til at aflive sunde og raske hunde.

- Jeg er ikke sat i verden for at aflive raske hunde, blot fordi politikerne har gjort nogle bestemte racer ulovlige. Hvis en hundeejer vil have en rask hund af en af de forbudte racer aflivet hos mig, så ville jeg sige nej.

Sådan siger dyrlæge Ole. B. Jensen, der er indehaver af en dyreklinik i den nordjyske by Gærum. Og han står ikke alene med sin holdning til den nye hundelov.

Loven trådte i kraft den 1. juli, og den medfører, at 13 specifikke hunderacer født efter 17. marts i år er blevet gjort ulovlige og dermed skal aflives eller sælges til udlandet.

- Han er helt bestemt ikke den eneste af vores læger, der ikke vil udføre aflivninger. Og langt de fleste af vores medlemmer ønsker ikke at gøre det. Vi er fanget som sorteper i den her situation, siger bestyrelsesmedlem i sektion vedrørende hund, kat og andre smådyr under Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Werner.

Dyrlægerne er ikke lovmæssigt forpligtet til at aflive hundene, og Dyrlægeforeningen vil lade det være op til de enkelte medlemmer selv at bestemme, om de vil gøre det.

Den Danske Dyrlægeforening har tidligere kritiseret loven, fordi foreningen mener, at en hunds farlighed ikke afhænger af dens race men af dens ejer og opdragelse.

/ritzau/