Fire organisationer opfordrer til stop for støtte til GGGI

Fire af Danmarks største udviklingsorganisationer opfordrer i et høringssvar regeringen til ikke længere at støtte klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI).

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire af landets største udviklingsorganisationer opfordrer nu regeringen til ikke at støtte den internationale klimaorganisation Global Green Growth Institute (GGGI). Det skriver Information.

Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Folkekirkens Nødhjælp og IBIS skriver i et høringssvar til udviklingsminister Mogens Jensen (S), at der er andre og bedre muligheder for at støtte den grønne omstilling end ved fortsat at yde støtte til den omdiskuterede klimaorganisation.

Forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke Helle Munk Ravnborg hæfter sig ved, at GGGI er blevet skarpt kritiseret for ikke at levere håndfaste resultater.

»Koblingen af udvikling og grøn omstilling er et højt prioriteret område, derfor er det af stor betydning, at pengene bliver givet til en organisation, der faktisk kan skabe resultater,« siger hun til Information.

Helle Munk Ravnborg afviser, at de fire udviklingsorganisationers modstand mod støtte til GGGI er drevet af et ønske om mere bistand til egne organisationer. Og hun peger på, at der siden opstarten af GGGI er kommet nye klimainitiativer til, som ifølge Mellemfolkeligt Samvirke vil være mere relevante at støtte:

»FNs Grønne Klimafond er for eksempel endelig ved at materialisere sig. Den har langt højere legitimitet end GGGI, fordi den er i FN-regi«.

GGGI kom i mediernes søgelys med sagen om GGGI-formand Lars Løkke Rasmussens (V) rejser på første klasse for organisationen, og GGGI har været udskældt for ikke at have styr på forvaltningen af bistandsmidler. Organisationens ledelse har siden oplyst, at der er kommet styr på de økonomiske uregelmæssigheder, og regeringen har meldt ud, at den ønsker at fastholde Danmarks støtte til GGGI.

Udviklingsminister Mogens Jensen vil endnu ikke kommentere opfordringen fra de fire organisationer, skriver han i en mail til Information:

»Der er en åben høring i gang, og jeg vil gerne kvittere for, at organisationer og fagfolk engagerer sig i den. Jeg ser frem til at læse de indkomne svar i en sammenhæng, men af respekt for processen vil jeg ikke kommentere dem enkeltvis«.

Danmark har siden 2011 støttet GGGI med 90 millioner kroner.