Fire kommuner får dispensation for skrappe ghettoregler

12 kommuner har søgt dispensation fra nye regler for børnehaver i ghettoområder. Fire har fået medhold.

Ifølge den såkaldte ghettoplan må højst en tredjedel af de børn, der fremover optages i en ghettobørnehave, komme fra lokalområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Fire kommuner slipper for skrappe regler for, hvordan børn fra ghettoområder skal blandes med børn fra resten af kommunen i børnehaver og vuggestuer.

Det skriver DR Nyheder.

Ifølge den såkaldte ghettoplan må højst en tredjedel af de børn, der fremover optages i en ghettobørnehave, komme fra lokalområdet.

Men flere kommuner har så svært ved at lave op til reglerne, at de har bedt om dispensation. På den må kan de vente i op til fem år med at opfylde kravene.

Og det har Odense, Esbjerg, Roskilde og Svendborg nu fået.

Samtidig har Randers fået afslag på sin ansøgning efter de første afgørelser af ansøgninger fra i alt 12 kommuner.

»Rådmand i Odense Susanne Crawley (R) er glad for dispensationen, der dækker over to ghettoområder i byen.«

»Det er helt afgørende for, at vi ikke laver en hurtig og dårlig løsning. Det betyder, at vi har tid til at lave en omhyggelig og klog løsning til gavn for børn, familier og medarbejdere i Vollsmose og Korsløkkeparken«, siger hun ifølge DR.

Dispensationen gives kun til de institutioner, som har særlige udfordringer med at leve op til reglerne, og hvor kommunen er i gang med omdannelse af området, der på sigt vil føre til, at de kan leve op til reglerne.

Det understreger børneminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

»Der kan der være et behov for, at man venter med at komme under de 30 procent til den forandring er sket, og derfor har vi givet en midlertidig dispensation,« siger hun til DR.

/ritzau/