Finansministeriet regner på at flytte penge fra beskæftigelsesindsats

Finansministeriet har regnet på, hvordan penge fra beskæftigelsesindsatsen kan sikre lavere omkostninger for erhvervslivet og borgerne. Det er et tilfældigt arbejdspapir, understreger finansministeren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Embedsfolk i Finansministeriet har ifølge Ekstra Bladet regnet på, hvordan penge fra beskæftigelsesindsatsen kan sikre lavere omkostninger for borgere og virksomheder som et muligt led i regeringens vækstplan. Regnestykket fremgår af et internt notat, som avisen er i besiddelse af.

Af notatet fremgår ifølge Ekstra Bladet, at der potentielt kan hentes mellem 2,4 og 3,6 milliarder kroner på beskæftigelsesindsatsen frem til 2020. De penge skal i givet fald komme fra en reform af beskæftigelsessystemet, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har undervejs.

Oplysningerne om regnestykket fra Finansministeriet falder ikke i god jord hos SFs arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen (SF).

»Det er rigtigt nok, at man kan frigøre nogle ressourcer inden for beskæftigelsessystemet, fordi der foregår mange bureaukratiske ting. Men de penge skal bruges til at forbedre hjælpen til de arbejdsløse,« siger han til avisen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) oplyser i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet:

»Et tilfældigt arbejdspapir fra ministerierne siger intet om regeringens politik. Alle mulige tekniske spørgsmål analyseres og beskrives løbende. Derefter bestemmes politikken af os politikere«.

Han understreger, at når det gælder beskæftigelsesreformen, så vil der ikke blive tale om en spareøvelse.

»Indsatsen skal omlægges og forbedres, så flere arbejdsløse kommer hurtigere i varig beskæftigelse. Det er vores holdning, og det bliver også linjen i det udspil, vi lægger frem,« skriver han til avisen.