Finansminister: Derfor vil vi sænke skatten

Det økonomiske opsving skal sikres ved at få flere i arbejde. Derfor vil regeringen sænke skatten, lyder det.

Det økonomiske opsving skal sikres ved at få flere i arbejde. Derfor vil regeringen sænke skatten, lyder det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Opsvinget i dansk økonomi skal fortsætte, derfor vil regeringen sænke skatten.

Sådan lyder det fra finansminister Kristian Jensen (V) om skatteudspillet, som regeringen har præsenteret tirsdag formiddag.

»Det opsving, vi er i gang med nu, skal have flyvehøjde og flyvelængde, og flere skal have gavn af det.«

»Derfor har vi et skatteudspil, hvor vi sætter skatten ned på arbejde ved at øge beskæftigelsesfradraget og sikre, at der kommer nyt jobfradrag til de mennesker, der er i arbejde,« siger ministeren i en video på regeringen.dk.

Det skal betale sig at arbejde. Og derfor skal mennesker, som arbejder, kunne mærke en forskel i forhold til ikke at være på arbejde, lyder det fra ministeren.

»Derfor skal skatten på arbejde ned,« siger han.

Regeringen ønsker at skabe mere arbejdskraft, og her fremlægger Kristian Jensen fem veje, som skal styrke beskæftigelsen i Danmark.

De fem veje lyder: Tidligere ind på arbejdsmarkedet, færre på offentlig forsørgelse, få flere til at blive længere på arbejdsmarkedet, øge arbejdstiden og rekruttere internationale medarbejdere.

»Der er ingen tvivl om, at skat har indflydelse på alle fem elementer,« siger finansministeren.

»Men det her udspil har mest af alt en indflydelse på, at vi skal have færre på offentlig forsørgelse. Og vi skal have flere til at vælge at blive lidt længere på arbejdsmarkedet og sikre det opsving, vi har,« siger han.

/ritzau/