Financial Times: Fogh på vej til at blive NATO-chef

Statsminister Anders Fogh Rasmussen er på vej til at blive NATOs næste generalsekretær, skriver den britiske avis Financial Times.

BRUXELLES: Anders Fogh Rasmussen bliver placeret i centrum af Vestens bestræbelser på at vinde krigen i Afghanistan, når han formentlig bliver NATOs næste generalsekretær.

Det skriver den ansete britiske avis The Financial Times i sin tirsdagsudgave.

Avisen skriver, at Fogh i kraft af ’en privat aftale’ mellem Storbritanniens premierminister Gordon Brown, Tysklands kansler Angela Merkel og Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy ’synes’ at være på vej til at kunne overtage lederposten i NATO.

Financial Times skriver, at Danmarks stærke deltagelse i krigen i Afghanistan side om side med USA er et af ’Mr. Rasmussens’ stærkeste kort.

I artiklen siger en unavngiven højtstående fransk kilde, at Anders Fogh Rasmussen klart er favorit, men kilden pointerede samtidig, at et andet navn kan komme op i sidste øjeblik.

Måske en henvisning til de forlydender, der i aftes kom fra USA om, at man fra amerikansk side gerne så Canadas forsvarsminister Peter McKay udpeget til posten.

Det er dog traditionelt NATOs europæiske medlemmer, der udpeger NATOs generalsekretær. Posten beklædes i dag af hollænderen Jaap de Hoop Scheffer, der kom fra posten som udenrigsminister i 2004.