Fem skarpe til vækstministeren om ny turismeplan

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har lagt en plan for den danske turisme frem til 2025.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterede mandag på et pressemøde i Legoland i Billund regeringens nye strategi for dansk turisme. Den indebærer blandt andet et mål om en tredjedel flere turister i 2025. Scanpix/Michael Drost-hansen Fold sammen
Læs mere

Et øget bundfradrag på udlejning af sommerhuse og helårshuse er et af det tiltag, der skal lokke flere turister til Danmark i 2025.

Ifølge en ny national turismestrategi skal der være en tredjedel flere turister i Danmark i 2025, end der var i 2015. Foruden at hæve bundfradraget på udlejning af huse skal det i højere grad være muligt at bygge tæt på kysten.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterede mandag den nye strategi.

Spørgsmål: Hvilke udfordringer er det, dansk turisme står over for?

- Vi taber markedsandele, hvis vi sammenligner med andre nordiske lande. Vi scorer også for lavt i de tilfredshedsmålinger, der bliver lavet. Og vi må sige, at vi kunne blive bedre til at give et klart billede af Danmark som destination.

Spørgsmål: Hvorfor er det vigtigt at hæve bundfradraget på sommerhuse med 5000 kroner?

- Sidst vi hævede bundfradraget for sommerhuse gennem bureau, fik vi flere overnatninger. Mit håb er, at vi nu kan booste det marked.

- Det er omkring 20 procent, der i dag udlejer deres sommerhus på den måde, og vi har et behov for at få flere sommerhuse på markedet for også at imødekomme den stigende efterspørgsel, der er.

- I højsæsonen kan vi se, at man blandt andet i området omkring Varde og Fanø er løbet tør for kapacitet. Turisterne søger andre steder hen, hvis de ikke kan finde et sted at bo.

Spørgsmål: Hvorfor skal bundfradraget også hæves på helårshuse med 10.000 kroner?

- Vi vil også imødekomme, at vi kan se, at Airbnb vinder frem, og det er med til at fremme storbyturismen.

Spørgsmål: Hvorfor vil I kun hæve bundfradraget på den betingelse, at der gennem eksempelvis Airbnb foretages en indberetning til Skat?

- Vi kan helt stilfærdigt konstatere, at det er afgørende, at man får vished for, hvor meget udlejningen er, når man giver de lempelige fradragsmuligheder. Det er med til at tage et opgør med den sorte udlejning, fordi der så er flere, der vil gøre det hvidt.

Spørgsmål: Når I stiller den betingelse, er det så, fordi mange danskere snyder med skat, når de udlejer gennem Airbnb?

- Det kan man ikke nødvendigvis slutte. Men vi vil gerne sikre, at når man udlejer gennem de tjenester, så betaler man også den skat, man skal. Ellers er det med til at skabe ulige konkurrencevilkår i forhold til hoteller.

/ritzau/