Fem kandidater vil overtage Esben Lundes folketingsstol

En ny folketingskandidat for Venstre i Ringkøbing-Skjern vælges 20. august. Fem har meldt deres kandidatur.

Ministeroverdragelse i miljø- og fødevareministreriet fra Esben Lunde Larsen til Jakob Ellemann-Jensen onsdag den 2 maj 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Ringkøbing. Fem kandidater har meldt sig ind i kampen om at efterfølge tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i Folketinget.

Først offentliggjorde erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen, at han gik efter at blive Ringkøbing-Skjerns nye repræsentant i Folketinget.

I sidste uge meldte journalist Birgitte Vinding sig ind i kampen, og onsdag, hvor opstillingsfristen er udløbet, har yderligere tre meldt sig.

Det drejer sig om Sebastian Korsbakke Jensen, Lennart Qvist og Dorte Jarlby, oplyser Venstre i Ringkøbing-Skjern Kredsen i en pressemeddelelse.

Lunde Larsen valgte i maj at fratræde som minister og oplyste, at han ikke genopstiller ved det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest i juni næste år.

Esben Lunde Larsen meddelte tidligere på året, at han havde fået et job i den globale tænketank World Ressources Institute i Washington D.C., og at han derfor ikke vender tilbage til Folketinget efter sommerferien.

Hvem der i stedet skal repræsentere Ringkøbing-Skjern i Folketinget, afgøres 20. august ved et opstillingsmøde blandt Venstres medlemmer i kredsen.

/ritzau/