Farum-undersøgelse har kostet 53 mio. skattekroner

Farumkommissionen graver videre i Brixtoftes borgmestertid. For dyrt, mener partier, der selv nedsatte kommissionen - og som har bebudet flere af slagsen.

Arkiv 2008.Farumkommissionens arbejde har kostet mere end 50 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De flere bebudede uvildige undersøgelser af blandt andet Jægerbogsagen, lækagesagen og og Danmarks deltagelse i Irak-krigen, som Socialdemokraterne og SF har lagt op til skal gennemføres, hvis partierne kommer til magten, kan vise sig at blive både langtrukne og omkostningsfulde. Det skriver Politiken lørdag.

Den såkaldte Farumkommission, der blev nedsat for ni år siden i kølvandet på skandalerne omkring Peter Brixtoftes borgmestertid i kommunen, har nemlig vist sig ind til videre at koste de danske skatteborgere 53,4 millioner kroner, viser en ny redegørelse fra kommissionen.

- Jeg synes, det lyder af rigtig mange penge. Og jeg tvivler på nytteværdien af kommissionen, i forhold til hvor mange penge vi bruger på det, siger justitsminister Lars Barfoed til Politiken. Justitsministeriet har formelt ansvaret for driften af kommissionen.

Farumkommissionen forventer ifølge avisen at være færdig med sit arbejde til foråret. På det tidspunkt vil de i øjeblikket seks ansatte have afhørt omkring 220 personer og skannet og journaliseret 1,5 millioner stykker papir.

S: Burde afsluttes på to år

Blandt de partier, der i sin tid nedsatte kommissionen, DF, S, SF og Enhedslisten, er der også forargelse at spore over omkostningerne forbundet med kommissionens arbejde.

- Det er et voldsomt overforbrug i forhold til, hvad nogen kunne have fantasi til at forestille sig, at det ville koste. Dertil kommer, at de har brugt alt for lang tid. Så læren er, at vi en anden gang må have bedre styr på sådan nogle kommissioner, når de bliver nedsat, siger DF's retsordfører, Peter Skaarup.

Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, siger:

- Det er jo helt til grin, at det der Farum skal tage så lang tid. Men jeg tror også, at regeringen har haft en interesse i, at det blev holdt borte så lang tid som muligt. Jeg vil mene, at man godt kunne have afsluttet Farumkommissionen på et år eller to.

Dette afviser justitsministeren dog.

- Det er en grov fornærmelse over for kommissionens medlemmer at hævde, at de overhovedet skulle være modtagelige over for påvirkning, i forhold til i hvilket tempo de udfører deres arbejde, siger Lars Barfoed til Politiken. Han afviser også, at regeringen ville sænke tempoet for kommissionsarbejdet, hvis den havde muligheden.