Fagforeninger og V slås om skat og millionlønninger

Venstre angriber fagforeninger for at modarbejde deres medlemmers interesser. FTF-formand afviser kritikken.

Venstre angriber fagforeninger for at modarbejde deres medlemmers interesser. FTF-formand afviser kritikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sif Meincke
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vækker undren i fagbevægelsen, at ansatte fra regeringspartiet Venstre på de sociale medier har spredt et budskab om, at fagforeningslederne skulle arbejde mod deres medlemmers interesser i spørgsmålet om skattelettelser.

Det sker med en grafik, hvor det fremgår, hvor meget de enkelte fagforeningsledere får i løn. Det er et personangreb, mener FTF's formand, Bente Sorgenfrey.

»Det harmonerer dårligt med de projekter, vi ellers er fælles om. For eksempel trepartsforhandlinger og disruptionråd,« siger hun.

Af grafikken fremgår det, at Sorgefrey tjener 1,5 millioner kroner årligt. Også lønninger for blandt andre LO-formand Lizette Risgaard og lærerformand Anders Bonde Christensen fremgår.

En ledsagende tekst spørger, om »de her fagforeningsbosser tjener deres medlemmers interesser, når de afviser skattelettelser til helt almindelige lønmodtagere.«

Svaret på det spørgsmål er entydigt ja, mener Bente Sorgenfrey.

»Vi har løbende diskussioner med medlemmerne om, hvad der skal prioriteres. Den seneste undersøgelse, vi har, viser meget klart, at 62 procent ønsker velfærd frem for skattelettelser,« siger hun.

»Kun 18 procent siger, at de vil have skattelettelser. Så jeg synes egentlig, vi står på et solidt fundament.«

Generelt er samarbejdet mellem regeringen og fagbevægelsen godt, vurderer Bente Sorgenfrey. Og derfor blev hun også meget overrasket, da hun så kampagnen fra Venstre.

Venstres næstformand, finansminister Kristian Jensen, siger, at han ikke har set den rundsendte grafik, før Ritzau viser ham den.

Derfor har han ikke andre kommentarer end et »tillykke til dem, der får de lønninger«.

/ritzau/