Fagforening: Søren Pind kan roligt lukke fængselsceller

Justitsminister Søren Pind vil ikke lukke fængsler selv om hver tiende celle står tom. Men det kan han roligt gøre, lyde det fra Kriminalforsorgsforening.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søren Pind kan roligt lukke flere hundreder af fængselsceller. Sådan lyder opfordringen fra Kriminalforsorgsforeningen, efter at justitsministeren søndag aften i TV-Avisen sagde, at han ikke vil lukke danske fængsler, selv om hver tiende celle står tom.

»Kriminaliteten styrtdykker på tiende år for folk er i stigende grad helt på det rene med, at det er aldeles uklogt at komme på kant med loven. Særligt ungdomskriminaliteten er faldende og derfor må vi også forvente langvarige og forhåbentlige varige fald i kriminaliteten,« siger formand for Kriminalforsorgsforeningen John Hatting i en skriftlig kommentar.

Ifølge den seneste opgørelse er der i øjeblikket 700 færre indsatte på landsplan end for blot få år siden.

»Herudover kommer flere og flere i fodlænke og samfundstjeneste, og den tendens vil også fortsætte,« siger John Hatting.

Søren Pind forventer, at en hårdere retspolitisk kurs i fremtiden vil sende flere kriminelle bag tremmer, da den nye regering har tænkt sig at slå hårdere ned på den lille hårde kerne, der ifølge justitsministeren begår stadig grovere kriminalitet.

John Hatting anbefaler den nye minister at være varsom med strafskærpelser med den begrundelse, at de oftest virker som en boomerang, der medfører fornyet kriminalitet og dermed også flere ofre.

»Men måtte han insistere, vil der alligevel være god plads til at lukke mange af de gamle og utidssvarende celler som både er uværdige at opbevare mennesker i og hundedyre at vedligeholde,« siger John Hatting.

Han vil på et møde med Søren Pind i næste uge anbefale ministeren at anvende straf klogt, således at flere med korte straffe til at afsone i fodlænke og i samfundstjeneste, og at der bliver mere uddannelse og undervisning i fængslerne, så man forebygger ny kriminalitet.