Færgebetjening af Bornholm giver minister julekvaler

Et forlig om færgetrafik til Bornholm slår revner. Bornholmerne føler, at forliget ikke bliver overholdt. Transportministeren arbejder på at løse problemet.

Bornholm får ikke det antal færgeafgange, som øen blev lovet i en aftale, der blev indgået tidligere på året. Det mener Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm, som forsøger at ændre på situationen. Transportminister Carina Christensen (K) arbejder i disse dage på at finde en løsning, der tilfredsstiller alle parter i sagen.

Alle Folketingets partier minus Enhedslisten indgik i august et forlig om færgebetjening af Bornholm, hvorefter Trafikstyrelsen blev bedt om at udarbejde et udbudsmateriale på baggrund af forliget, så færgeselskaber kunne melde deres interesse i de udbudte ruter. Men udbuddet hænger ikke sammen med det aftalte forlig.

- Vi ser et problem i kapaciteten i det kommende udbud. Det handler om hvor mange færger, der skal sejle, og hvor ofte, siger Bjarne Kristiansen, regionsborgmester på Bornholm og formand for øens kontaktråd.

Bornholmere har ifølge Ritzaus oplysninger fundet sympati for synspunkterne hos oppositionen i Folketinget, der arbejder for, at udbuddet lever op til aftalen fra august.

/ritzau/