Fængselsaftale er næsten i hus

En aftale for Kriminalforsorgen er tæt på indgået. Partierne bag aftalen, der er en del af finansloven 2013, mødes onsdag eftermiddag for at få de sidste detaljer på plads.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De partier, der i øjeblikket forhandler om en aftale for Kriminalforsorgen, er så godt som enige om en aftale, der blandt andet sikrer 200 nye fængselspladser.

Det erfarer Berlingske Nyhedsbureau.

Regeringen, Liberal Alliance, Enhedslisten, DF og de Konservative er nået til enighed omkring finansieringen, der blandt andet betyder, at man beskærer det offentlige tilskud til tandrensninger.

Aftalen indebærer blandt andet, at der oprettes 200 ekstra fængselspladser, der kommer et rockerfængsel i Østjylland, og der bliver i fængslerne i større omfang oprettet særlige afsnit til stærke fanger.

Forhandlingerne, der forrige weekend blev sat på stand by på grund af Venstre, blev tirsdag eftermiddag genoptaget og fortsatte onsdag morgen. Forhandlerne mødes ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger igen onsdag klokken 13 for at få de sidste detaljer i forliget på plads.

Venstre smækkede tirsdag aften med døren til forhandlingerne, fordi partiet mener, at finansieringen vil gøre det dyrere at være dansker.

Aftalen om Kriminalforsorgen er en del af finansloven for 2013.