Faderhuset vil i Folketinget

Den kristne gruppe Faderhuset har stiftet partiet Frihedskæmperne. Skatten skal ned, Danmark skal ud af EU og abort skal forbydes, siger leder Ruth Evensen.

Foto: Anders Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem de seneste par år har der været stille om sekten Faderhuset, der blev kendt for at købe Ungdomshuset på Nørrebro i København. Men nu er sekten og dens leder, Ruth Evensen, på banen igen, skriver bt.dk.

Ruth Evensen og Faderhuset drømmer om at komme i Folketinget, så derfor mingler og networker hun og hendes søn, Asbjørn Evensen, på Folkemødet på Bornholm i disse dage. Og det er her, bt.dk får en snak med sektlederen.

Partiet skal hedde Frihedskæmperne, og de to vigtigste mærkesager er modstanden mod abort, som ifølge sekten er mord, og modstanden mod EU, som Danmark skal meldes helt ud af.

- Vi vil have mere frihed, mindre stat og mere ægte velfærd. Og vi vil helt ud af EU. Vi vil have arbejdspladser tilbage i stedet for at arbejdspladser flytter ud af landet. Desuden betaler vi alt for meget i skat, og klimahysteriet har taget overhånd, siger Asbjørn Evensen.

- Og så er abort grundlæggende forkert. Mord er ulovligt udenfor maven og det skal også være forbudt indenfor maven. Det er ikke okay at slå mennesker ihjel, der er uønskede. 16-18.000 fostre bliver slået ihjel om året. Det er vores hjertesager. Men vi er ved at opbygge en hel politik på alle områder, fortæller han.

- Mellem en halv og en hel million mennesker er blevet slået ihjel, siden fri abort blev indført for 30 år siden. Snart slår vi fostre ihjel, fordi de har en sygdom, eller fordi det er en dreng eller en pige, indskyder Ruth Evensen.

- Vi er ikke tilfredse med ikke at være en røst på det nationale plan. Jeg har ventet på Kristendemokraterne, for at se, om de var klare i mælet om abort. Men den røst er forstummet, og derfor har jeg stiftet Frihedskæmperne. Vi er kompromisløse hvad angår abort. Men vi er ikke et kristent parti. Vi moraliserer ikke. Vi synes, at kirke og stats skal skilles ad, siger partistifteren til bt.dk.

Frihedskæmperne satser på at stille op ved næste folketingsvalg, så derfor er partiet gået i gang med at indsamle underskrifter. En plads på stemmesedlen kræver omkring 20.000 underskrifter.