Få støtter øremærket barsel til fædre

Kun godt en fjerdedel af vælgerne synes, det er en god idé, at regeringen vil øremærke tre måneders barsel til fædre, viser ny Megafonmåling.

Internt i regeringen er der ifølge Politikens oplysninger ligeledes skepsis i forhold til den øremærkede barsel og konsekvenserne for arbejdsmarkedet og daginstitutionerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blot 28 procent af vælgerne erklærer sig i en Megafonmåling lavet for Politiken og TV 2 enige i, at tre måneders barsel bør øremærkes til mænd. Samtidig er 55 procent uenige i, at det er en god model, skriver Politiken.

Men befolkningsmodstanden får ikke beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til at ændre holdning.

- Jeg tror, at det er vigtigt, når man ændrer på noget, som har så stor betydning for familierne - og det har barselsordningerne virkelig - at man laver en model, som familierne kan se sig selv i. Det handler også om, hvor hurtigt man implementerer en ny ordning, siger hun til avisen.

Et udvalg, der skal analysere virkningerne af en sådan lov, bliver nedsat i løbet af januar og skal efter planen være færdig til næste sommer, lyder det fra ministeren.

Internt i regeringen er der ifølge Politikens oplysninger ligeledes skepsis i forhold til den øremærkede barsel og konsekvenserne for arbejdsmarkedet og daginstitutionerne.

Det samme gør sig gældende i Venstre.

- Jeg håber simpelthen, at de vælger at lave et løftebrud mere på det punkt, for det vil helt klart være et af de gode af slagsen. Det bør være op til de enkelte familier at beslutte, hvordan de vil bruge deres barsel, siger Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem (V), til Politiken.

BNB