Europaparlamentariker skifter parti

Den tidligere DFer Anna Rosbach har meldt sig ind i Miljøpartiet Fokus. Dermed er partiet repræsenteret i Europa-Parlamentet.

Anna Rosbach, Dansk Folkeparti Fold sammen
Læs mere
Foto: Dansk Folkeparti /FRIT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter to år som løsgænger i Europa-Parlamentet har Anna Rosbach fundet et nyt parti. Valget er faldet på Miljøpartiet Fokus, som har dyrevelfærd som sin helt store mærkesag.

Anna Rosbach, der forlod Dansk Folkeparti i 2011, fortæller i en pressemeddelelse, at hun har ledt længe efter et nyt politisk ståsted.

»Det er svært, er at finde det rigtige parti at være medlem af. Et parti, der har en holdbar og fremsynet politik, som man kan stå inde for. Med Miljøpartiet Fokus har jeg endeligt fundet mit parti,« siger europaparlamentarikeren.

»Jeg har meldt mig ind i Miljøpartiet Fokus, fordi jeg mener, at Danmark har plads til og behov for et parti, der sætter miljø, dyrevelfærd og folkesundhed i højsædet - og samtidigt ønsker at erstatte politisk skyttegravskrig med et bredt, konstruktivt samarbejde,« fortæller Anna Rosbach.

Hendes nye parti er stiftet af en anden tidligere DFer, forhenværende folketingsmedlem Christian H. Hansen, og foruden Anna Rosbach har partiet kun en enkelt folkevalg politiker, nemlig byrådsmedlem Richard Bentzen fra Lejre, der ligeledes er skiftet til Miljøpartiet Fokus fra Dansk Folkeparti.

Stifteren og partiformanden byder europaparlamentarikeren velkommen.

»Jeg er glad for, at Anna Rosbach nu er med i Fokus. Hun bringer ikke blot en europæisk erfaring med sig, men også et stort kendskab til flere af vores kerneområder,« siger Christian H. Hansen.

Anna Rosbach har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2009. Siden afskeden med DF har hun været medlem af den parlamentsgruppen ECR, hvor hun er miljøordfører.