Europæiske socialdemokrater køber 1.000 Charlie Hebdo-eksemplarer

Den socialdemokratiske gruppe i EU-Parlamentet har besluttet at købe 1.000 eksemplarer af næste udgave af Charlie Hebdo. Det sker for at støtte ytringsfriheden, fortæller Christel Schaldemose.

Læs mere
Fold sammen

EU: Når næste udgave af det franske satiremagasin Charlie Hebdo udkommer i et særligt stort oplag på en million eksemplarer onsdag, vil Socialdemokraterne i Europa-Parlamentet (S&D) købe 1.000 eksemplarer. Det blev besluttet på et gruppemøde mandag, fortæller Christel Schaldesmose (S), som er et af de tre danske medlemmer af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne.

»Vi har først og fremmest gjort det, fordi det er vigtigt for os at sende et klart signal om, at vi støtter 100 procent op om ytringsfriheden. Og så vil vi også gerne vise vores støtte til ofrene for massakren på Charlie Hebdo,« siger hun.

Et eksemplar af Charlie Hebdo koster normalt tre euro, altså godt 22 danske kroner. Med 1.000 eksemplarer når det socialdemokratiske bidrag dermed op på godt 22.000 danske kroner.

»Det er et anseeligt bidrag rent økonomisk, og det er også for at vise, at vi bakker op om, at magasiner som Charlie Hebdo også kan fortsætte med at eksistere i fremtiden,« siger Christel Schaldemose.

Det blodige terrorangreb mod Charlie Hebdo onsdag i sidste uge har ikke afskrækket magasinet fra at udgive nye tegninger af profeten Muhammed. Tværtimod.

Magasinets advokat, Richard Malka, fortæller mandag, at der også vil være tegninger af profeten i det næste nummer af magasinet.

»Udsagnet »Jeg er Charlie« betyder også retten til blasfemi,« forklarer advokaten til den franske avis Le Figaro.

Ved terrorangrebet 7. januar samt de efterfølgende gidseltagninger og skudepisoder blev i alt 17 personer dræbt og flere alvorligt såret. Gerningsmændene havde angiveligt relation til de to ekstremistiske terrororganisationer al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) og angreb tilsyneladende netop magasinet på grund af de satiriske tegninger af profeten Muhammed.