Euro-afstemning angrebet af hackere

Nej-siden er blevet så klemte i en alternativ Euro-afstemning på nettet, at nogen tager ufine metoder i brug for at påvirke afstemning.

Foto: www.radikale.dk/euro/
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Radikales alternative Euro-afstemning bliver nu angrebet af hackere, der vil påvirke resultatet til at falde ud til nej-sidens fordel. Angrebene er sat ind over tre gange. I alt er der forsøgt fusk med cirka 2.000 stemmer.

Afstemningen foregår på partiets hjemmeside, hvor temperaturen tages på de Radikales og andre danskeres holdning til, om Danmark skal have Euroen eller ej. Men faktummet, at ja-siden lige nu fører markant, har bevirket voldsomme hacker-angreb mod siden til trods for, at afstemningen ikke har nogen politisk effekt.

- Selvfølgelig er det irriterende og åndssvagt, at folk skal misbruge det på den måde. Men på den anden side, er det også positivt, at det skaber noget debat, og at vi er med til at få folk til at mene noget, siger partiets spidskandidat til Europaparlamentsvalget, Sofie Carsten Nielsen, der står bag idéen om afstemningen.

På nuværende tidspunkt har 10.591 afgivet deres stemme på siden, og ja-siden fører med 64 procent mod 36 procent til nej-siden.

Angrebene er gennemført via en hjemmeside, hvorfra ens identitet kan sløres, så angrebene ikke kan spores.

Sofie Carsten Nielsen oplyser desuden, at folkene, der er tilknyttet hjemmesiden jævnligt er inde og fjerne stemmer.

- Vi overvåger løbende afstemning og fjerner dagligt stemmer, som stammer fra hacker-angreb eller lignende, siger hun.