EU vil lukke skattehuller

EU vil sætte en stopper for store virksomheders muligheder for at shoppe rundt mellem EU-landene for at undgå skat.

Foto: JUNG YEON-JE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU-kommissionen vil med fælles skatteregler for store selskabers sætte en stopper for muligheden for at shoppe rundt mellem EU-landene for at undgå at skulle betale skat, skriver Politiken.

Danmarks konkurrencekommissær Margrethe Vestager og den franske økonomikommissær Pierre Moscovici lover i et debatindlæg i flere europæiske aviser, at der vil ske noget allerede i år.

EU-Kommissionen vil i foråret fremlægge et forslag, som skal pålægge alle lande åbenhed om skatteaftaler med virksomhederne, fordi »skattemyndigheder bør vide, hvilke virksomheder der får en fordelagtig skattebehandling i et andet land,« skriver de to kommissærer.

Kommissionen vil desuden genoplive et vidtgående forslag om et fælles grundlag for at opkræve selskabsskat i hele EU, hvilket bryder med traditionen om, at de enkelte EU-lande suverænt bestemmer over egne skatteregler.

Forslagene skal gøre det sværere for store multinationale selskaber at shoppe rundt mellem EU-landenes regler for at slippe billigst muligt i skat, som det sker i dag.

»Taberne er skatteyderne, som betaler regningen. Vinderne er de store virksomheder, som spiller de europæiske lande ud mod hinanden,« skriver kommissærerne ifølge Politiken.

BNB