Et jobopslag på Twitter har fået Søren Espersen til tasterne: »Det ikke en journalist, der søges, men en propagandaminister«

Et nyt medie søger en ny journalist, hvor det er en fordel at have indvandrerbaggrund. DF-ordfører vil ikke have, at baggrund skal spille en rolle, når man søger job.

Det er ikke i orden, at stillingsopslag bliver målrettet personer med bestemte baggrunde, mener Dansk Folkepartis Søren Espersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Journalist søges. Fordel at have indvandrerbaggrund«

Sådan lyder en del af et jobopslag fra forfatter og foredragsholder David Trads, som har lovet at hjælpe med at finde en journalist eller redaktør til et nyt medie.

Opslaget er lagt op på Twitter, og har fået udenrigsordføreren i Dansk Folkeparti, Søren Espersen, til at smide en kommentar på opslaget. Her skriver han, at det er »ret klamt«, at det er en fordel at have indvandrerbaggrund, hvis man søger stillingen.

»Hvorfor skal man ekskludere en helt masse mennesker? Jeg ved ikke, hvad det er for en journalistisk stilling, som vedkommende får, men jeg kan sige på forhånd, at det ikke er rigtig journalistik. Hvis det er, fordi man er noget særligt, hvis man har en indvandrerbaggrund, så er det ikke en journalist, der søges, men en propagandaminister,« siger Søren Espersen.

Ifølge politikeren er det skadeligt, hvis man begynder at se flere stillingsopgslag, hvor der søges efter personer med en bestemt baggrund. På samme måde, som han heller ikke mener, at der skal være opslag, der eksempelvis kun søger kvindelige kandidater.

»Man skal ansætte de bedste journalister, og ikke bare nogen, der bliver ansat, fordi de har en bestemt baggrund eller et bestemt køn. Jeg ville være selv være flov, hvis jeg kun fik jobbet, fordi jeg havde en indvandrerbaggrund,« siger han.

Desuden peger Søren Espersen på, at hvis man vendte fortegnet om, og han selv havde lavet et lignende opslag, ville »verden gå amok« på ham.

»Tænk, hvis jeg skrev, at jeg søgte en journalist, og han skulle have ren dansk baggrund. Så ville folk jo fare over mig og med fuld ret stene mig til døde,« siger han.

Det er jo ikke et krav, at man skal have en invandrerbaggrund, men en fordel. Er det så ikke i orden?

»Det er noget bla bla. Selvfølgelig er det ikke ok. Jeg kunne ligeså godt sige, at det ikke var noget krav, men at man eksempelvis skulle have en far, der var grønlænder. Jeg kan ikke forstå, hvorfor man skal ekskludere en masse mennesker,« siger han.

Er det ikke op til mediet selv at bestemme, hvilke personer de vil ansætte?

»Jo mediet bestemmer selv, hvem de vil have. Men hvis de på forhånd lægger fast, at det er en fordel at have indvandrerbaggrund, så forstår jeg ikke, hvad det er for en stilling. Som journalist arbejder man med tilstræbt neutralitet. Der skal ikke ansættes propagandafolk i de stillinger. Så ødelægger man journalistikkens værdighed og ordentlighed,« siger han.