Espersen vil skabe opmærksomhed om arkitekters merværdi

Den tidligere konservative minister og konservative formand Lene Espersen skal skabe større synlighed og bedre indtjening for landets arkitekter i sit nye job.

ARKIVFOTO. Lene Espersen stopper i dansk politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Lene Espersen (K) 1. december påbegynder sit nye job som direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK), vil hun først og fremmest have fokus på at sikre landets arkitekter større indflydelse og flere kroner på kontoen.

Sådan lyder det fra foreningen selv, og den tidligere udenrigs- og justitsminister er helt med på, at økonomien vil være i fokus.

»Som direktør for DANSKE ARK og ambassadør for arkitekternes mange dygtige virksomheder, får jeg mulighed for at skabe mere opmærksomhed om den sociale og økonomiske merværdi, som danske arkitekter bidrager med til det danske samfund«, siger Lene Espersen, som i en pressemeddelelse tilføjer:

»Desuden skal arkitekternes imponerende internationale omdømme udnyttes langt bedre til fordel for medlemmerne. Deres fokus på at skabe bedre liv til os alle - med bæredygtigt byggeri og menneskets behov i centrum - gjorde valget let for mig: Jeg glæder mig til at være med til at skabe endnu bedre spilleregler og opmærksomhed for medlemmerne og branchen.«

En af Lene Espersens første opgaver i det nye job bliver at gennemføre en ny branchestrategi for DANSKE ARKs omkring 700 medlemsvirksomheder. Og det er hun den helt rigtige til, mener brancheforeningens formand, Kolja Nielsen.

»Vi er selvfølgelige glade og stolte over, at vi som brancheorganisation kan tiltrække en af Danmarks absolut stærkeste politikere. Danske arkitekter er blandt de bedste i verden inden for vores fag,« siger han og fortsætter:

»Men som branche skal vi blive meget bedre til at fortælle om vores værdi til politikere og bygherrer. Derfor har vi søgt efter en direktør, der har erfaring med at arbejde med vækst for erhvervslivet, styrke eksporten i hele verden og ikke mindst være en synlig ambassadør for alle medlemmernes arbejde.«