Espersen færdig som partileder

Det står nu klart, at Lene Espersen ikke har opbakning fra den konservative folketingsgruppe til at fortsætte som partileder.

Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lene Espersen er færdig som leder for Det Konservative Folkeparti. Ingen af de tilstedeværende på partiets gruppemøde på Christiansborg i dag havde lyst til at bakke op om hendes fortsatte lederskab, erfarer Berlingske Tidende. Samtidig siger kilder i partiet, at både økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen og justitsminister Lars Barfoed er kandidater til at overtage den politiske ledelse, og det kan blive i et meget tæt opgør.

En central kilde oplyser til Berlingske Tidende, at gruppen nærmest er delt lige over i spørgsmålet om, hvem der skal være partiets politiske leder.

Det er en af partiets veteraner, Helge Adam Møller, der i dag tog initiativ til at spøge gruppen om dens opbakning til Lene Espersen, erfarer Berlingske Tidende. Angiveligt fordi han ikke mener, at partiet kan leve med usikkerheden længere.

Det er endnu uvist, om Lene Espersen vælger at trække sig af egen drift når hun vender hjem fra tjenesterejse til Qatar, eller om hun bliver tvunget til det af folketingsgruppen. Men det er givet, at resultatet af dagens gruppemøde vil blive overbragt til formanden i håb om, at hun trækker sig uden at kaste partiet ud i en åben konfrontation.

Ifølge TV 2 News er Lene Espersen lige kommet hjem til Danmark efter en rejse til Qatar. Det er vurderingen, udskiftningen af Lene Espersen skal gå hurtigt. Blandt andet fordi ledelsesspørgsmålet skal være afklaret inden regeringsseminaret i begyndelsen af næste uge.