Esben Lunde retter sin ph.d.-afhandling efter plagiatsag

Ministeren har udarbejdet et rettelsesblad til sin ph.d.-afhandling, oplyser dekanen for Teologisk Fakultet.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er uddannet teolog og har været i stormvej på grund af anklager om plagiat i hans ph.d.-afhandling. Scanpix/Claus Bech Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Der er sat endeligt punktum i sagen om, hvorvidt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) gjorde sig skyldig i plagiat i forbindelse med sin ph.d.-afhandling.

Det meddeler Det Teologiske Fakultet.

Enden på hele sagen er blevet, at ministeren har udarbejdet et rettelsesblad til afhandlingen, oplyser dekan Kirsten Busch Nielsen på fakultetets hjemmeside.

- Med Esben Lunde Larsens rettelsesblad er der i mine øjne sat punktum for sagen, siger hun i en skriftlig kommentar.

Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling hedder "Frihed for Loke saavelsom for Thor" og den blev skrevet i 2012. Men sidste år opstod der rygter om, at dele af afhandlingen var skrevet af, og det fik ministeren til selv at bede universitetet undersøge den.

På baggrund af en analyse af tekstsammenfald mellem afhandlingen og andre tekster, derunder Esben Lunde Larsens specialeafhandling, bad Det Teologiske Fakultet Praksisudvalget om at gå ind i sagen.

Universitetet kom frem til, at der manglede kildehenvisninger i afhandlingen, og at dele af den byggede på ministerens eget kandidatspeciale. Men der var ikke handlet i strid med reglerne om god videnskabelig praksis.

- Efter rådføring med Akademisk Råd konkluderede jeg, at der var brug for en korrigerende handling fra forfatterens side med hensyn til den manglende teksthenvisning og forholdet mellem ph.d.-afhandlingen og kandidatspecialet.

- Det er nu på plads med rettelsesbladet, siger dekan Kirsten Busch Nielsen.

Om det var medieomtalen eller en pludseligt opstået interesse for Grundtvigs frihedsbegreb, der var årsagen, er ikke til at vide, men afhandlingen blev på bare en uge hentet 500 gange fra universitetets hjemmeside og er en af de mest downloadede i fakultetets historie.

/ritzau/