Esben Lunde lovpriste fætters fabrik på ministerbesøg

Videnskabsminister Esben Lunde Larsen (V) lovpriste sin fætters fabrik i forbindelse med et ministerbesøg.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen er igen i vælten, efter han i et tv-interview roste en virksomhed, som er ejet af hans fætter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu engang er uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) havnet i en situation, hvor hans dømmekraft er til diskussion.

Tilbage i september besøgte ministeren fabrikken »Give Stålspær«, hvor han flere gange undervejs roste virksomheden for at tage et socialt ansvar.

Flere lokale og regionale medier var med undervejs, og i et TV-interview ses ministeren posere foran en fabrik med et enormt logo med teksten »Give Stålspær«. En virksomhed, som ifølge Ekstra Bladet tilhører Esben Lunde Larsens fætter på faderens side.

»I høj grad ser jeg Give Stålspær tage et socialt ansvar i forhold til det at tage lærlinge,« lyder det rosende fra Esben Lunde Larsen i interviewet med TV Syd.

Esben Lunde Larsen står i en skriftlig kommentar ved, at den besøgte fabriks er hans fætters. Men han mener ikke, det udgør et problem.

»Give Stålspær var en af tre virksomheder, jeg besøgte i Brande 21. september. Derudover også KMC og Bestseller. Give Stålspær er interessant, fordi de tager et socialt ansvar og har flere lærlinge, end virksomheder af den størrelse normalt har. Det er en del af regeringens politik, at også virksomheder skal vise samfundssind«.

Samtidig understreger han, at lokalmedierne, der interviewede ham, kendte til relationen, som han »har været helt åben om«.

Det er er kun ti dage siden Esben Lunde Larsen blev omtalt i anden en sag, hvor han beskyldes for at have plejet særinteresser i en sag om kæmpevindmøller.

Her kunne Ekstra Bladet fortælle, at ministeren i foråret har lagt pres på Trafikstyrelsen i en sag om en stor vindmøllepark, hvor hans far og bror havde økonomiske interesser for millioner af kroner.

I den sag svarede Esben Lunde Larsen, at han mente, »det er naturligt, at man som medlem af Folketinget »tager særligt hånd om sager, som har stor betydning for det lokalområde, man er valgt i«.