Esben Lunde lægger uddannelsespapirer frem

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen brugte, hvad der svarer til halvandet semester på højkristen højskole. Det fremgår af hans uddannelsespapirer, som ministeriet netop har gjort tilgængelige for offentligheden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Interessen for uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsens (V) egen uddannelsesmæssige baggrund har været massiv de seneste uger.

Nu tager ministeren selv konsekvensen af debatten og lægger sine uddannelsespapirer frem til medierne.

»Jeg kan se, at nogle medier drager tvivl om min uddannelses validitet. Derfor vil jeg nu tilbyde dem at se mine uddannelsespapirer,« siger Esben Lunde Larsen i en skriftlig kommentar.

Ministeren kom i modvind, fordi han på Folketingets hjemmeside oplyste, at han har en kandidatgrad i teologi fra Københavns Universitet, hvor han læste fra 2001-08.

Men ifølge Ekstra Bladets oplysninger læste Esben Lunde Larsen i flere år et andet sted end på Københavns Universitet, nemlig på en privat, højkristen teologiuddannelse i Norge, kaldet Misjonshøgskolen.

I en pressemeddelelse, som Uddannelses- og forskningsministeriet har udsendt tirsdag, fremgår det, at Lunde Larsen tog 45 af de i alt 120 såkaldte ECTS-point, som en kandidatgrad kræver, på Misjonshøgskolen i Stavanger. Det svarer til halvandet semester ud af de fire semestre, som en kandidatoverbygning er normeret til.

Samtidig tog ministeren på bacheloruddannelsen tog 68 ud af 170 ECTS-point på Misjonshøgskolen.