Esben Lunde får øretæver for Auken-angreb: Du er perfid

Folketingspolitikere langer ud over Esben Lunde Larsen på sociale medier, efter at han på Facebook langede ud efter Ida Auken.

Nicolai Wammen, Mette Abildgaard, Uffe Elbæk og Pia Olsen Dyhr er blandt politikere, som har kommenteret Esben Lunde Larsens tone på sociale medier.  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På de sociale medier bliver miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) kritiseret for at forurene debatten, fordi han i en Facebook-opdatering kalder De Radikale for »irrelevante«, når det gælder miljø- og udlændingepolitik.

Sidder med smil på læben og glæder mig over, at Ida Aukens tid som miljørelevant politiker er omme... Ikke mindst, når...

Opslået af Esben Lunde Larsen på 6. marts 2016

Politikere på begge sider af det politiske spektrum er ikke sene til at skyde igen.

Socialdemokraternes politisk ordfører, Nicolai Wammen, skrev på Twitter:

Wammen har tolket Lunde Larsens formulering om, at »endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne«, til at handle om afdøde Svend Auken.  Andre mener det må være Ida Aukens mor, Margrete Auken.

De Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard, irettesatte også Esben Lunde Larsen på Twitter med en henvisning til Lars Løkke Rasmussens alternative nytårstale om tonen på sociale medier:

SFs formand, Pia Olsen Dyhr, kom sin tidligere partifælle til hjælp på Twitter:

Og kom så  også i tanker om, at Esben Lunde Larsens partifælle Lars Løkke Rasmussen har sagt noget om tonen på sociale medier:

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, formanede Esben Lunde Larsen om at gå efter bolden, men åbner tilsyneladende for, at menige folketingsmedlemmer godt må gå efter manden/kvinden:

Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding, delte Esben Lunde Larsens opslag på Facebook og kalder det »ualmindelig perfidt«:

Den nye miljø- og fødevareminister har her til aften skrevet et ualmindeligt perfidt facebookopslag, der er blevet delt...

Opslået af Maria Reumert Gjerding på 6. marts 2016

På Esben Lunde Larsens oprindelige Facebook-opslag er siden klokken otte i går aftes kommet 2705 kommentarer, heraf en stor del stærkt kritiske.

Mandag morgen har ministeren startet med at dele et billede af sin morgenmad på Facebook:

Økologiske speltflakes med økologisk mælk, juice og en ingefærshot - morgenen skal begynde sundt og godt. Ser meget frem...

Opslået af Esben Lunde Larsen på 6. marts 2016

Umiddelbart efter skrev ministeren en beklagelse af aftenens opslag om Ida Auken.

Måske var tonen en anelse for hård i mit opslag i aftes - det vil jeg gerne beklage. Men jeg blev stærkt forundret over...

Opslået af Esben Lunde Larsen på 6. marts 2016

/ritzau/