Erling Andersen smidt ud af Skats direktion

Det er Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, der har besluttet, at Erling Andersen skal udtræde af direktionen.

Tidligere direktør i Skat København Erling Andersen udtræder af Skats direktion efter kritik fra Skattesagskommissionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere direktør i Skat København Erling Andersen udtræder af Skats direktion efter kritik fra Skattesagskommissionen i sagen om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mands skatteforhold.

Det er Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, der har besluttet, at Erling Andersen skal udtræde af direktionen.

»Den rejste kritik er ikke forenelig med den vigtige opgave, ledelsen i Skat har med at genopbygge tillid til organisationen og dens generelle omdømme,« siger Jesper Rønnow Simonsen i en pressemeddelelse fra Skat.

»Det er grundlæggende for en skatteforvaltning, at borgere og virksomheder har tillid til vores opgaveløsning, at der sker en omhyggelig og korrekt behandling af fortrolige oplysninger, og at samspillet med andre offentlige myndigheder foregår efter gældende lovgivning,« tilføjer han.

Som direktør i Skat København sad Erling Andersen med ansvaret i Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattesag. Han har forklaret over for Skattesagskommissionen, at man i Skat København oplevede et politisk pres fra Skatteministeriet i sagen op til folketingsvalget i 2011.

Erling Andersen har siden beklaget, at han videregav et rygte om, at Stephen Kinnock skulle være homoseksuel.

Efter skattesagen blev Erling Andersen 1. januar 2013 direktør i Skats indsatsafdeling, og trods fyringen fra direktionen forbliver han i Skat.

Her skal han fra 1. januar 2015 være programchef med ansvar for at styrke samarbejdet mellem Skat og skatteadministrationer inden for EU, Norden og OECD i forhold til internationale aftaler og tilknyttet lovgivning.

Stillingen som programchef er ikke en del af forretningsområdets ledelsesgruppe.

Frem mod 1. januar venter Skat på en konklusion fra en advokatundersøgelse, men uanset konsekvenserne af undersøgelsen vil Erling Andersen ikke genindtræde i Skats direktion, oplyser Skat.