Erik Høgh-Sørensen trækker sig som formandskandidat

Enten Morten Messerschmidt, Martin Henriksen eller Merete Dea Larsen bliver ny formand for Dansk Folkeparti.

 
De fire kandidater til DF-formandsposten Morten Messerschmidt, Martin Henriksen, Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen ankommer til tv-debat søndag den 16. januar 2022 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dramaet slutter ikke i Dansk Folkeparti. Erik Høgh-Sørensen trækker sig nemlig som formandskandidat i partiet.

Det siger han til 24syv. Han bekræfter det også til Ritzau.

Dermed er kandidatfeltet nede på tre før søndagens formandsvalg. Nemlig Morten Messerschmidt, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

»Jeg vælger at trække mig fra formandsfeltet i dag efter Morten Messerschmidts mails om eksklusionstanker af mig og alle hans intriger,« siger han til 24syv.

Han henviser til, DR Nyheder tidligere på ugen kunne fortælle, at Messerschmidt for få måneder siden talte for, at Erik Høgh-Sørensen skulle ekskluderes fra DF. Det skete i en mailudveksling i partiets hovedbestyrelse.

Til Ritzau uddyber han:

»Der må jeg bare sige, at det viser Morten Messerschmidts lederegenskaber. Han er ganske ofte politisk genial, men som leder er han gal.«

Vil ikke have Messerschmidt

Nu handler det for Høgh-Sørensen om, at Messerschmidt ikke bliver formand.

»Jeg vil ikke dele de stemmer, der måtte gå til enten Merete Dea Larsen eller Martin Henriksen. Alle stemmer bliver koncentreret.«

»Jeg tror, at jeg ville have fået ti procent af stemmerne, men de ti procent skal ikke gå væk fra de to,« siger Høgh-Sørensen til Ritzau.

»Jeg bliver i partiet til den dag, jeg bliver smidt ud. Og hvis jeg bliver smidt ud, så kan partiet vinke farvel til mit kanonvalg i Hjørring Kommune,« siger han med henvisning til, at han sidder i byrådet i kommunen.

Den afgående formand Kristian Thulesen Dahl træder tilbage efter et skidt kommunalvalg for partiet i november.

Umiddelbart er Messerschmidt, der er næstformand, favorit til at blive næste formand. Både Henriksen og Dea Larsen sidder i DFs hovedbestyrelse, og de har begge en fortid som folketingsmedlemmer.

Valget af ny formand finder sted på et ekstraordinært årsmøde i Herning.

/ritzau/