Erhvervsorganisation: Sæt handling bag ordene, Thorning

Helle Thorning-Schmidt lovede i sin åbningstale bedre rammevilkår for dansk erhvervsliv, men det ligger langt fra regeringens lovkatalog, mener Landbrug & Fødevarer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kom i sin åbningstale med lovord om bedre vilkår for danske virksomheder, men det harmonerer ikke med det lovkatalog, som regeringen har fremlagt. Det mener erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Organisationen efterlyser blandt andet ny moderne miljøregulering, et opgør med EU-overimplementering og mere effektiv sagsbehandling i kommunerne, og der er ifølge formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, brug for hurtig politisk handling netop på de tre punkter. Generelt efterlyser formanden fokus på at forbedre konkurrenceevnen og sætte fart på danske virksomheder:

»Vi anerkender, at Helle Thorning siger, at hun vil gøre noget for de danske virksomheder. Desværre afspejler de gode intentioner sig ikke i det ellers fyldige lovkatalog og sagt med andre ord, er det så som så med de reelle handlinger,« siger Martin Merrild, formand for erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, i en skriftlig meddelelse.

Ifølge Landbrug & Fødevarer indeholder regeringens lovkatalog tiltag, som vil forværre konkurrenceevnen. Det gælder blandt andet klimaloven og forsyningssikkerhedsafgiften, hvor der i 2020 ifølge Landbrug & Fødevarer skal opkræves 4,3 milliarder kroner i afgift på brændsel fra halm, træ og andre former for biomasse.

Til gengæld glæder Landbrug & Fødevarer sig over, at regeringen lægger op til at genanvende mere husholdningsaffald i biogasanlæg, og at regeringen barsler med en erhvervsuddannelsesreform, som betyder at unge får bedre kvalifikationer og gør erhvervsskolerne mere attraktive.