Erhvervslivet efterlyser ny plan for pensionsalderen

Lars Løkkes regering kunne ikke samle politisk opbakning til højere pensionsalder, derfor droppes forslaget.

Dansk Erhvervsliv efterlyser nye løsninger på problemet om pensionsalderen, efter Lars Løkke Rasmussen har meldt ud, at regeringen opgiver at sætte pensionsalderen op i 2025-udspillet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Erhverv, Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening mener alle, at der skal findes en anden måde at få flere til at blive på arbejdsmarkedet, efter at det søndag aften står fast, at pensionsalderen ikke hæves.

Lars Løkke Rasmussens (V) regering kan ikke finde politisk opbakning til forslaget, der ellers var nedskrevet i regeringsgrundlaget.

- Vi havde gerne set en politisk aftale om tilbagetrækning, da vi mener, at det er det bedste for Danmark i en tid med mangel på arbejdskraft og en tid, hvor danskerne lever længere og samtidig har det bedre, siger Jacob Holbraad, administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

- Men vi tager naturligvis til efterretning, at regeringen ikke mener, at de kan få politisk opbakning. Vi ser frem til at se det udspil, som regeringen nu varsler på området, og vi håber selvfølgelig, at det vil indeholde forslag, som giver flere danskere lyst til at blive længere på arbejdsmarkedet, siger han.

Han bakkes op af underdirektøren i Dansk Erhverv, Stine Pilegaard Jespersen.

- Det er ærgerligt, at der ikke var politisk flertal for at finde en løsning på et væsentligt samfundsproblem. Danskernes levealder vokser meget, og stadig flere duelige mennesker går på pension. Vi har brug for, at de bliver lidt længere på arbejdsmarkedet, siger hun.

Ifølge Karsten Dybvad, der er direktør i Dansk Industri, er det en spildt chance at opgive at hæve pensionsalderen før tid.

- Når folkepensionsalderen skulle stige, var det for at få råd til at investere i uddannelse og forskning, siger han.

- Vi skal også investere i infrastruktur. Også digital infrastruktur. Vi skal se for os, at vi skal transformere vores økonomi. Vi skal alle sammen have flere digitale kompetencer, end vi har i dag.

/ritzau/