Erhvervsleder: Politikerne vil hellere lade flygtninge dø end lukke dem ind

Niels Due Jensen, tidligere koncernchef i Grundfos, er træt af tonen over for flygtninge og indvandrere i valgkampen. Politikerne kappes om at appellere til vælgernes selvtilstrækkelighed.

Niels Due Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Danmark har nok i sig selv og behøver ikke tage sig af omverdenens problemer.

Sådan lyder det fra en stor del af landets politikere, hvis man lytter til deres ytringer under den verserende valgkamp. Det mener Niels Due Jensen, der er tidligere koncernchef i Grundfos og kendt som støtte af de Radikale.

»Hele den blå fløj og såmænd også Socialdemokraterne har det ene overbud efter det andet og kappes rent ud sagt om, hvem der appellerer mest til selvtilstrækkeligheden hos os danskere,« skriver Niels Due Jensen i et læserbrev i Viborg Stifts Folkeblad.

Han opfordrer slet og ret politikerne fra den borgerlige fløj og Socialdemokraterne til at sige, »hvad de mener«:

»Vi vil hellere lade flygtninge og asylansøgere fra krig, undertrykkelse og elendighed omkomme i Middelhavet eller overlade dem til Italien eller Grækenland end at lukke dem ind i lille Danmark,« skriver Niels Due Jensen, der var koncernchef for Grundfos fra 1977 til 2003.

Han har siden 2011 været formand for Poul Due Jensens Fond, der er hovedejeren af Grundfos-koncernen.

Niels Due Jensen mener, at en nedskæring i ulandsbistanden, som blandt andre Venstre foreslår, er »kortsigtet«.

»Hvem gider købe af eller samtale med en nation af fremmedfjendskhed og selvtilstrækkelighed,« spørger Niels Due Jensen, som peger på, at Danmark kan gøre brug af de folk, der søger mod Danmark.

»Vi har i dansk erhvervsliv udpræget brug for at udenlandsk arbejdskraft - herunder flygtninge og asylansøgere - som effektivt kan bidrage og til at fremme dansk viden og produktion af gode solide kvalitetsprodukter,« skriver han i sit indlæg i Viborg Stifts Folkeblad.