Enhedslisten: Vilhelmsen skal have en næse

Socialministeren skal have en næse for sin klodsede opførsel i Zornig-sagen, mener Enhedslisten, der dog fortsat har tillid til Annette Vilhelmsen.

Annette Vilhelmsen til samråd om Zornig-støtte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten nøjes med at indstille socialminister Annette Vilhelmsen (SF) til en næse i Socialudvalget efter samrådet om Zornig-sagen.

Dermed kan Annette Vilhelmsen blive siddende som minister, selvom hun har indrømmet, at det var særbehandling, da Lisbeth Zornigs projekt, Stemmer På Kanten, blev tildelt en million.

»Det er ikke min opfattelse, at Annette Vilhelmsen bevidst har forsøgt at vildlede Folketinget,« siger Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen (Ø).

Tirsdag væltede Enhedslisten Morten Bødskov (S) som justitsminister, fordi han havde løjet over for Retsudvalget om grunden til at aflyse en tur på Christiania. Og forskellen er netop, om løgnen er sket bevidst, understreger Finn Sørensen.

»Bødskov stak os jo en løgn op i vores åbne ansigt. Det er trods alt ikke mit indtryk, at Annette Vilhelmsen har forsøgt at føre os bag lyset. Det er mit indtryk, at hun har opført sig klodset. Bødskov viste ingen vilje til at rydde op i tingene, men den vilje har Annette Vilhelmsen jo klart vist, og hun har allerede taget initiativer til at rydde op,« siger socialordføreren.

Forud for et samråd om Zornig-sagen onsdag erklærede Vilhelmsen, at hun har igangsat en uvildig advokatundersøgelse, der skal klarlægge forløbet i sagen om Zornig, ministeriet og millionen.

Socialudvalget mødes en af de kommende dage for at beslutte, hvorvidt Annette Vilhelmsen skal tildeles en næse.