Enhedslisten vil have forbud mod købesex

Et forbud skal sende et klart signal til de mænd, der finder det i orden at købe sex hos handlede kvinder.

Foto: LARS BECH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens støtteparti finder det »grotesk«, at hver syvende danske mand erklærer sig uenig i, at det er forkert at købe sex hos en udenlandsk kvinde, der er blevet tvunget til Danmark for at sælge sin krop.

Og det er ikke nok at give mændene et vink med en vognstang i form af oplysningskampagner, lyder meldingen fra Enhedslistens retsordfører, der vil have et generelt forbud mod købesex.

»Det kan ikke stå alene, men det er vores holdning, at det burde blive indført, da det ville sende et meget klart signal til de danske mænd, som øjensynligt synes, at de har ret til at gøre, hvad de vil ved andre menneskers kroppe, så længe de kan betale sig fra det,« siger Pernille Skipper (Ø).

Hun understreger, at et forbud skulle suppleres med sociale tiltag for at hjælpe de kvinder, der er fanget i tvangsprostitution, samt en række oplysningskampagner rettet mod sexkunderne.

»Vi har behov for, at det står lysende klart for enhver, hvor groteske forhold man lever under, og hvad man bliver udsat for, når man er offer for menneskehandel,« siger Pernille Skipper.