Enhedslisten vil forbyde livebetting i Danmark

Det skal ikke længere være lovligt at spille på udfaldet af det næste hjørnespark, mener Enhedslisten, der vil have kulturministeren til at sætte hårdere ind over for matchfixing.

Fodboldkamp mellem FC Nordsjælland og FC Vestsjælland i Superligaen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal sættes hårdt ind mod aftalt spil i sport.

Det er meldingen fra Enhedslistens idrætsordfører, Jørgen Arbo-Bæhr (Ø), der blandt andet vil intensivere kampen mod matchfixing ved at forbyde den populære livebetting, hvor man for eksempel kan spille på, hvem der scorer det næste mål eller få det næste hjørnespark i en fodboldkamp.

»Det er i virkeligheden den bedste måde for matchfixere at sikre sig sin gevinst, for man ved jo ikke, om det er med vilje eller ej, når en bold bliver sparket ud til indkast,« siger Jørgen Arbo-Bæhr.

»Jeg synes, det er underligt, at man kan spille på den slags ting, for det har intet med sporten at gøre. Til gengæld kan matchfixerne let tjene penge på det. Derfor mener jeg, man skal have stoppet den slags spil,« siger han.

Idrætsordføreren bilder sig dog ikke ind, at et forbud mod livebetting i Danmark kan stoppe matchfixing internationalt.

»Det er slet ikke nok. Man bliver nødt til at styrke indsatsen internationalt for at følge med væddemålene, som bliver foretaget i Singapore, Hong Kong og så videre for at sikre sig, at der ikke sker uregelmæssigheder,« siger han.

Enhedslisten foreslår derfor, at man udvikler sportsdatafirmaet Sport Radar, der analyserer data fra 450 bookmakere verden over, og trapper op på overvågningsindsatsen. Men i Danmark skal vi gå forrest og starte med at sætte en stopper for livebetting.

»Nogle matchfixere tjener penge ved kun at spille på danske kampe. Og man skal huske på, at mange danskere også spiller i udlandet, og derfor undergraver det også sporten i Danmark,« siger Jørgen Arbo-Bæhr.

Derfor vil han nu kalde kulturminister Marianne Jelved (R) i samråd, da han ikke tror på, at ministerens tiltag med for eksempel strengere straffe for matchfixing i dansk sammenhæng vil rykke det store. Der skal mere til, mener ordføreren:

»Jeg har nogle bud på det, men jeg håber da så sandelig også, at hun (Marianne Jelved, red.) har nogle bud på, hvad vi konkret kan gøre for at stoppe matchfixing - også internationalt,« siger han.