Enhedslisten: Tag hadforbrydelser alvorligt

PET er alt for længe om at offentliggøre årsrapporter om hadforbrydelser, mener Enhedslisten, der nu kalder justitsministeren i samråd.

Enhedslisten er »rystet« over, at PET ikke tager problemet med hadforbrydelser mere alvorligt.

Det siger Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper (Ø) i en skriftlig meddelelse, efter det er kommet frem, at PET ikke har færdiggjort rapporten om hadforbrydelser for 2013, og at rapporten for 2014 først er klar om et helt år.

Det gør det nemlig meget svært at vurdere problemets eksakte omfang, fortæller flere foreninger, der repræsenterer de minoriteter, som typisk er ofre for hadforbrydelser. Det skriver Politiken.

»Jeg er temmelig rystet over, at PET ikke tager problemet mere alvorligt. Blot det seneste år har vi hørt om trusler mod uskyldige danske jøder efter de uhyggelige angreb på Gaza og deciderede ildspåsættelser på moskeer i Frankrig efter angrebet på Charlie Hebdo. Jeg er bange for, at der bliver gravet grøfter i vores samfund i en tid, hvor vi burde stå sammen,« siger Pernille Skipper og kalder på opmærksomhed fra politiet og PET.

Enhedslistens retsordfører indkalder nu derfor justitsminister Mette Frederiksen (S) i samråd.

»Vi må og skal have et overblik over udviklingen langt hurtigere, end PET lægger op til. Uden overblik kan vi jo ikke reagere i tide. Og så skal vi have indsatser med særligt fokus på netop denne form for forbrydelser, der bunder i menneskers etnicitet, seksualitet, handikap eller religion,« fastslår Pernille Skipper.

Det er PET, som har ansvar for at kortlægge politiets registreringer af hadforbrydelser, og den seneste rapport dækker over 2012.