Enhedslisten støtter stadig UnderholdningsOrkestret

Venstre og Dansk Folkeparti behøver ikke at frygte, at flertallet for at bevare DR UnderholdningsOrkestret smuldrer. De skal bare finde lidt flere penge, siger Enhedslisten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre og Dansk Folkeparti har udtrykt frygt for, at flertallet for at redde DR UnderholdningsOrkestret er ved at smuldre, men det er der ikke umiddelbart nogen grund til.

Enhedslisten vil stadig bakke op om en bevarelse af orkestret, når sagen skal i hasteforespørgsel i folketingssalen i næste uge. Men regeringens støtteparti er ikke enig med de blå partier i, hvordan det skal gøres.

»Vi har ikke ændret mening. Vi skal jo finde en løsning. Jeg arbejder videre med at finde penge til, at vi kan bevare DR UnderholdningsOrkestret også fra 1. januar,« siger Enhedslisten medieordfører Jørgen Arbo-Bæhr (Ø).

Men mens blå blok helst ser, at DR selv finder pengene til at finansiere orkestret, vil Enhedslisten finde dem ved at genåbne det medieforlig, som alle partierne indgik i sommer.

»Man skal selvfølgelig finansiere det. Så vi prøver at finde nogle andre løsninger. Vi ønsker, at man helt eller halvt genindfører erhvervslicensen, men det ser det ikke ud til, at vi kan komme igennem med,« siger Jørgen Arbo-Bæhr.

Ifølge medieordføreren kan man godt regne med, at Enhedslisten stadig står på samme side, når de mødes med ministeren i næste uge.

»Men det undrer mig meget, at de andre partier har nogle ønsker, men ikke vil betale for det,« siger han.

Allerede på mandag inden onsdagens hasteforespørgsel mødes Marianne Jelved igen med partierne i forligskredsen for at diskutere situationen. Det er dog tvivlsomt, om de når frem til en løsning, da der også er afsat tid til et møde i kredsen 11. december.