Enhedslisten: Skuffende at Mette Frederiksen afviser alternative flertal

I flere interview afviser Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen at lave politiske aftaler med Dansk Folkeparti uden om Venstre-regeringen. Det er vanvittigt ikke at udnytte et alternativt flertal, lyder det fra Enhedslisten.

Det er vanvittigt, at Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen (S) ikke vil udnytte et eventuelt flertal uden om Lars Løkke Rasmussen (V) og Venstre-regeringen. Sådan lyder det fra Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted (Ø) på baggrund af de udmeldinger, Mette Frederiksen kommer med i søndagens morgenaviser.

Mette Frederiksen siger blandt andet i et interview med Berlingske, at hun ikke vil lave politiske aftaler med Dansk Folkeparti, medmindre Venstre også er med.

»Det er meget mærkeligt, at man på forhånd afviser mulige flertal i Folketinget. Danskerne har sat et folketing sammen ud fra, hvad de ønsker, og hvis der er et flertal for at skærpe indsatsen mod social dumping eller for at skabe et bedre dagpengesystem, skal man da bruge det flertal. Jeg kan slet ikke forstå, at Mette Frederiksen vil pantsætte sin politiske handlekraft hos Venstre,« siger Pelle Dragsted.

Finansordføreren så gerne, at Socialdemokraterne forsøgte at udnytte et alternativt flertal bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Enhedslisten. Samtidig mener Pelle Dragsted, at Dansk Folkeparti skal holdes op på, at partiet under valgkampen lovede, at man var parat til at samarbejde med alternative flertal. Ifølge Pelle Dragsted giver Mette Frederiksen i stedet Dansk Folkeparti en fribillet.

I Berlingske erklærer Mette Frederiksen også, at hun ikke ønsker at trække Socialdemokraterne til venstre. Det undrer Enhedslistens finansordfører:

»Nu er det jo op til Socialdemokraterne selv at bestemme, hvor de vil placere sig, men efter al den debat, der har været under den sidste regering med salget af Dong til Goldmann Sachs og regeringsindgrebet i lærernes arbejdstid og en lang række reformer, så tror jeg, at der er mange danskere, der har forventet, at Mette Frederiksen vil markere en ny kurs. Det er skuffende, men det er jo i sidste ende op til Socialdemokraterne selv,« siger Pelle Dragsted.