Enhedslisten: Ringen skal nok blive god

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) beskriver forslaget om en betalingsring som »ikke perfekt«, så er det et udtryk for, at hun er under stort pres fra sit socialdemokratiske bagland, vurderer Enhedslisten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De socialdemokratiske borgmestre fra Københavns omegnskommuner har været ude med hård kritik af betalingsringen omkring København, og det er dén kritik, der har presset statsminister Helle Thorning-Schmidt til at indrømme, at forslaget ikke er perfekt. Det mener i hvert fald Enhedslisten, som ikke tvivler på, at der nok skal komme en betalingsring.

- Jeg anser det for at være et internt socialdemokratisk anliggende. Hun er selvfølgelig under voldsomt pres især fra omegnsborgmestrene. Det er sådan et internt socialdemokratisk slagsmål, som jeg ikke skal blande mig i. Jeg vil bare gerne berolige Helle Thorning-Schmidt og sige, at vi nok skal komme med et - måske ikke perfekt - men i hvert fald et rigtig godt forslag, siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, og understreger:

- Selvfølgelig er der ikke noget, der er perfekt. Men jeg er sikker på, at der kommer et rigtig godt tiltag ud af vores forhandlinger med regeringspartierne.

Henning Hyllested er i øjeblikket med Folketingets trafikudvalg i Oslo og drager videre til Stockholm og London torsdag og fredag for at høre om de tre byers erfaringer med betalingsringe. Og han føler sig overbevist om, at regeringen er styrket i troen på, at en betalingsring er den rigtige løsning, når besøgene er overstået. Men Enhedslisten er klar til at lytte til input fra oppositionen.

- Der er ikke noget, der er perfekt, og vi er indstillet på at tage højde for det, hvis der kommer nogle gode forslag i den høringsproces, som vi skal i gang med. Og når betalingsringen bliver etableret på et tidspunkt, så er vi da også indstillet på, at der skal ske justeringer, siger Henning Hyllested og understreger, at Enhedslisten på ingen måde tvivler på, at en betalingsring bliver til noget.

- Hvis regeringspartierne også er indstillet på, at det her skal føre til et voldsomt løft og en billiggørelse af den kollektive trafik, så er Enhedslisten helt med.