Enhedslisten opfordrer til nye gymnasie-forhandlinger

I kølvandet på sammenbruddet i forhandlingerne om en ny gymnasiereform opfordrer Enhedslisten regeringen til at gå sammen med venstrefløjen.

Læs mere
Fold sammen

Efter forhandlingerne om en ny gymnasiereform onsdag brød sammen, bør undervisningsminister Christine Antorini (S) invitere Enhedslisten og SF på en kop kaffe og nye forhandlinger.

Det er opfordringen fra uddannelsesordfører Rosa Lund (Ø).

»Vi vil gerne være med til at lave en aftale om gymnasiet, og derfor opfordrer jeg Christine Antorini til at invitere Enhedslisten og SF til en ny forhandlingsrunde. Når højrefløjen ikke vil være med, så bør regeringen bruge sit flertal,« siger hun.

Partierne er bundet af et forlig, der betyder, at der ikke umiddelbart kan laves ændringer, hvis et forligsparti siger nej. Rosa Lund har en løsning på den udfordring:

»Nu er der jo snart valg, så kan vi lave en aftale, og hvis vi får et rødt flertal igen efter valget, træder aftalen i kraft.«

Partierne er uenige om, hvad der skal kræves for at lade den unge begynde på gymnasiet. Venstre og Konservative ønsker et karakterkrav på 4, hvilket regeringen mener er for højt.

»Jeg synes ærlig talt, det er lidt pjattet af højrefløjen, at den nu bare siger, at det hele handler om adgangskrav, fordi det gør det selvfølgelig ikke. Højrefløjen har stillet sig på bagbenene i forhandlingerne, og spørgsmålet er, om de overhovedet ønsker en aftale,« siger Rosa Lund og uddyber:

»Der er gået valgkamp i forhandlingerne, og det synes jeg, gymnasiet er alt for vigtigt til. Det er afgørende, at der bliver lavet en god aftale om gymnasiet, så vi kan forbedre vores gymnasiale uddannelser og sikre, at alle unge, uanset hvilken baggrund de har, kan få en ungdomsuddannelse«.