Enhedslisten opfordrer til at tage frihedsrettigheder alvorligt

Rigspolitiet og Justitsministeriet skylder at tage grundlæggende frihedsrettigheder alvorligt, mener Enhedslisten, der er stor modstander af at genindføre logning fra internettet.

Det er langt ude, at Rigspolitiet og Justitsministeriet pønser på at genindføre logning af hjemmesider, lyder det fra Enhedslistens IT-ordfører, Stine Brix (Ø).

Den såkaldte sessionslogning af danskernes internetadfærd blev afskaffet af daværende justitsminister Karen Hækkerup i juni sidste år, og den skal ikke genindføres, hvis det står til partiet på venstrefløjen, som ikke forstår, hvorfor Rigspolitiet går med sådanne planer.

»Det er en meget, meget omfattende overvågning. Langt mere omfattende end hvordan andre EU-lande overvåger deres borgere og noget, man faktisk besluttede at gå væk fra for ganske kort tid siden, fordi man ikke har noget godt argument for at skulle masseovervåge borgerne. At man nu går og pønser på at skulle genindføre det igen, synes jeg, er meget mærkværdigt,« lyder det fra Stine Brix.

Ifølge Berlingske viser dokumenter fra møder i Rigspolitiet, at politiet på opdrag fra Justitsministeriet vil genindføre sessionslogning, som er en logning af danskernes brug af internettet. Og den skal ikke bare genindføres, men ske i større udstrækning, skriver avisen. Det møder ingen forståelse fra Stine Brix.

»Jeg forstår ikke, hvad man har gang i fra Justitsministeriets og Rigspolitiets side. Jeg synes, de skylder at tage vores frihedsrettigheder langt mere alvorligt,« siger hun og fastslår:

»Det er rigtig vigtigt, at vi holder fast i de meget fine udsagn, der kom i kølvandet på det forfærdelige terrorangreb, der var i Frankrig i går (onsdag, red.). Om at vi ikke kaster vores fundamentale frihedsrettigheder over bord i frygten for terror. Jeg synes lidt, det er det, man er i gang med her, når man på den måde går med tankerne om at genindføre en så omfattende overvågning af borgerne - og måske i endda en endnu mere omfattende version, end vi har set tidligere.«